Szeretem a hétvégi reggeleket, amikor nem kell korán kelni, nem kell sietni, és ha mindez még szép napsütéssel is párosul, máris jól indul a nap. Berlinben november vége óta alig sütött a nap, szerintem jó ha 5-6 napot összesen... Két hete azonban egyre többet látjuk a napot, és még ha nincs is meleg egyelőre, már csak az érzés is szuper!

Pár nappal ezelőtt vártam reggel az S-Bahnt, és kiszúrtam magamnak a megállóban az egyetlen napos csíkot, ahol "fotoszintetizálni" készültem. Nem sokkal később érkezett egy német házaspár, és a férfi nem látta, milyen fontos tevékenységet végzek éppen, be is állt elém, eltakarva a napot. A felesége persze egyből észrevette, és miután arrébb állította a férjét, még bocsánatot is kért tőlem :-))) Hiába, fő az udvariasság :-)
A mai napos reggelt az új muffinsütőm felavatásával kezdtem: sütöttem egy végtelenül egyszerű almás muffint, ami tejjel társítva nagyon finom reggeli volt.

Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 1 ek sütőpor
- 2 tk fahéj
- 150 g barna cukor (a sima is jó, kevesebbet is lehet használni)
- 2 közepes méretű alma
- 125 g mazsola (én kihagytam, mert nem szeretem)
- 125 g vaj
- 2 tojás
- 185 ml tej
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Vajazzuk (olajozzuk) ki a muffinsütő formáit, vagy tegyünk papírkosarakat bele.
Hámozzuk meg az almát, a magházat vágjuk ki és daraboljuk kisebb kockákra.
Keverjük össze egy tálban a lisztet, sütőport, fahéjat, cukrot és az almát (mazsolát). Egy másik tálban keverjük össze az olvasztott vajat, tojásokat és a tejet. Adjuk a folyékony alkotókat a száraz összetevőkhöz és keverjük össze, épp csak amíg homogén lesz, nem kell túlzásba vinni.
Kanalazzuk a masszát a muffinformákba. Én szórtam a muffinok tetejére még sülés előtt fahéjas cukrot és apróra vágott kesudiót, ami egy nagyon kellemes aromát adott neki sülés után.
Süssük őket kb. 20 percig és a végén tűpróbával ellenőrizzük, megsültek-e rendesen a muffinok.
Langyosan vagy hidegen is ehetők, egy-két napig simán elállnak.
Ki milyen muffint szeret?
A recept ez alapján készült.
Pár nappal ezelőtt vártam reggel az S-Bahnt, és kiszúrtam magamnak a megállóban az egyetlen napos csíkot, ahol "fotoszintetizálni" készültem. Nem sokkal később érkezett egy német házaspár, és a férfi nem látta, milyen fontos tevékenységet végzek éppen, be is állt elém, eltakarva a napot. A felesége persze egyből észrevette, és miután arrébb állította a férjét, még bocsánatot is kért tőlem :-))) Hiába, fő az udvariasság :-)
A mai napos reggelt az új muffinsütőm felavatásával kezdtem: sütöttem egy végtelenül egyszerű almás muffint, ami tejjel társítva nagyon finom reggeli volt.
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 1 ek sütőpor
- 2 tk fahéj
- 150 g barna cukor (a sima is jó, kevesebbet is lehet használni)
- 2 közepes méretű alma
- 125 g mazsola (én kihagytam, mert nem szeretem)
- 125 g vaj
- 2 tojás
- 185 ml tej
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Vajazzuk (olajozzuk) ki a muffinsütő formáit, vagy tegyünk papírkosarakat bele.
Hámozzuk meg az almát, a magházat vágjuk ki és daraboljuk kisebb kockákra.
Keverjük össze egy tálban a lisztet, sütőport, fahéjat, cukrot és az almát (mazsolát). Egy másik tálban keverjük össze az olvasztott vajat, tojásokat és a tejet. Adjuk a folyékony alkotókat a száraz összetevőkhöz és keverjük össze, épp csak amíg homogén lesz, nem kell túlzásba vinni.
Kanalazzuk a masszát a muffinformákba. Én szórtam a muffinok tetejére még sülés előtt fahéjas cukrot és apróra vágott kesudiót, ami egy nagyon kellemes aromát adott neki sülés után.
Süssük őket kb. 20 percig és a végén tűpróbával ellenőrizzük, megsültek-e rendesen a muffinok.
Langyosan vagy hidegen is ehetők, egy-két napig simán elállnak.
Ki milyen muffint szeret?
A recept ez alapján készült.