Nagyon szeretem Jamie Olivert, mert kreatív, jó ötleteket ad, az egyszerű és természetes főzésre ösztönöz és már több receptje is alapkő lett a konyhánkban. Rossz leszek: az egyetlen "baj" vele csak a beszédhibája, amit nem is tudok definiálni pontosan, hogy milyen, de eredeti angol nyelvű műsorait emiatt nem annyira szeretem hallgatni :-) Még áprilisban azonban Debrecenben rátaláltam a
Jamie's Dinners című könyvére, melyet féláron adtak, mert sérült volt a borítója - ez engem kicsit sem zavart, pláne, hogy a könyv angolul is volt, egyből megvettem.


A mai poszt eme könyvből van, egy kb. 10 percet igénybe vevő gyors finomság receptje, melyet lehet saláta mellé ropogtatni, vendégeknek kínálni, kártyázáshoz enni, buliba vinni... Ráadásul, amellett, hogy ennyi helyen lehet enni :-), legalább ugyanennyi módon lehet variálni. Mindjárt kifejtem.

Az alapja a leveles tészta, melyet a fagyasztóból csak előkapunk, és ezzel már majdnem kész is a lényeg.

A leveles tésztát (mely kb. fél centi vastagságú legyen) megkenjük tojással, és megszórhatjuk:

- parmezánnal
- füstölt sajttal
- szezámmaggal
- mákkal
- paprikával
- csak sóval
- köménymaggal
- folytassam még? :-)

A megkent-megszórt tésztát másfél-két centi széles csíkokra vágjuk egy késsel, a szép hosszú csíkokat megcsavarjuk párszor, sütőpapíros tepsire helyezzük és a bátrabbak még ilyenkor is hinthetnek rá egy kis parmezánt. 220°C-os sütőben 8-10 perc alatt szép barnásra sülnek.

Veszélyesen finom és egyszerű :-)

További ötletek, hogy mivel turbózható?

Címkék: gasztro sós ezmegaz leveles tészta gyorrs

A bejegyzés trackback címe:

https://boriavilagkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr843593568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilla 2010.06.05. 14:28:00

én krémsajttal összekeverve raktam már leveles tésztára és paradicsomot ill spárgát raktam a tetejére. úgy jó volt. krémsajttal keverve szerintem simán rá lehet kenni ilyen tekercsre is.

Böbe 2010.06.05. 14:28:00

Szerintem a magyar népnyelv a Jamie szájformáját úgy definiálja, hogy "pampulaszájú".
(Ehhez asszociálódik nálunk az agyi képességek csökkentértékűsége is.)
Szerencsére kedvenc szakácsunknál ilyenről nincs szó, őt mi így szeretjük, tőle mi így tanulunk.

BoriBlog 2010.06.05. 14:28:00

Csak nem tudom, milyen a pesto, ha "megsül"? Még sosem ettem olyat. Szerinted?

Lilla 2010.06.05. 14:28:00

szerintem napraforgómag, és tojás helyett pestoval megkenni

BoriBlog 2010.06.05. 14:28:00

Hehe, ez jó megfogalmazás. Na de nem haragszunk rá ezért :-)

Lilla 2010.06.05. 14:28:00

én csak úgy definiálom hogy "túl hosszú a nyelve". nem csak téged zavar a beszédhibája, engem is :-)
süti beállítások módosítása