Amíg még van: málnás süti

 2010.08.12. 17:21

Ezt a végtelenül egyszerű receptet kétszer is kipróbáltam, hogy biztosan jót írjak le, amely mindenképp működik. Minderre azért volt szükség, mert a címadó süti egyik fontos hozzávalója a buttermilk / buttermilch, azaz, az író, amit otthon szerintem kicsit nehézkes beszerezni, viszont elvileg könnyen lehet helyettesíteni. Az író egyébként a vaj köpülése után megmaradó (kissé savas) folyadék, otthon nem számít kifejezetten mainstream élelmiszernek, itt és például Amerikában azonban sokat látjuk, láttuk, sokféle recepthez használják, ugyanis a süteményeknek és palacsintáknak könnyű, levegős szerkezetet ad.

A legegyszerűbb helyettesítési mód az, ha ugyanolyan mennyiségű natúr joghurtot használunk, amekkora mennyiségű írót a recept kér. Több helyen írják, hogy ha tejhez előírt mennyiségű ecetet vagy citromlevet adunk, és picit állni hagyjuk, ugyanazt az eredményt érjük el. Én most a joghurtos helyettesítést próbáltam ki, és tökéletesen működött. Ha valakit érdekelne a tej + ecet vagy citromlé párosa, akkor írjon, és megadom a pontos arányokat :-)

Lassan már majd rászánom magam valami bonyolultabb sütemény sütésére, de egyelőre még azt gondolom, hogy ezekhez a szuper nyári gyümölcsökhöz tökéletesen passzolnak a mostanság készült, viszonylag egyszerű tészták... :-) Érdemes ezt málnával kipróbálni, amíg még van, de később mással is helyettesíthető, ami hasonlóan savanykásabb ízű.

A bejegyzés trackback címe:

https://boriavilagkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr753593585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása