Nemrég jó barátok jöttek hozzánk látogatóba otthonról, igaz, csak pár napra értek rá, de nagyon jól éreztük magunkat. Kivételesen szép idővel fogadta őket Berlin, így október utolsó napjaiban, úgyhogy sokfelé el tudtunk menni, sok szép helyet bejártunk...
 
Első estére ilyen bazsalikomos-paradicsomos csirkecombokat sütöttem nekik, és egész finomra sikerültek. :-) 


Tényleg: a koktélparadicsomok íze koncentrálódik a sülés-párolódás közben, a bazsalikomlevelek átadják aromájukat, a nem kevés fokhagyma pedig finoman kiegészíti az édesebb dimenziót. Ismét fontos kiemelni, hogy a hozzávalók tepsibe helyezése után legközelebb csak akkor van dolgunk az étellel, amikor kivesszük a sütőből, és tálaljuk. :-)

A receptet Jamie Oliver Jamie vacsorája című könyvében találtam.

Hozzávalók:

- 4 egész csirkecomb
- 6-8 gerezd fokhagyma
- két nagy marék koktélparadicsom
- egy jó marék friss bazsalikomlevél
- só, bors, olívaolaj

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.

A csirkecombokat szükség esetén öblítsük le, konyhai törlővel "szárítsuk" meg kívül. Fűszerezzük őket sóval és borssal alaposan. Öblítsük le a paradicsomokat és a bazsalikomleveleket is. Rakjuk a csirkecombokat egy megfelelő méretű tepsibe, oszlassuk el köztük a fokhagymát és a paradicsomokat, szórjuk rájuk a bazsalikomleveleket. Locsoljuk meg az egészet egy kevés olívaolajjal.

Süssük kb. másfél órán át, vagy amíg kellően megpuhul a hús és a bőre szép barnára pirul. Nagy adag zöldsalátával diétázóknak, sokféleképpen variálható krumplipürével a nem diétázóknak ajánlott :-)

Kinek hiányzik máris a nyár, ha ezekre a szép színekre néz? :-)

Címkék: gasztro paradicsom sós bazsalikom főétel csirkehús gyorrs

A bejegyzés trackback címe:

https://boriavilagkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr173593611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BoriBlog 2010.11.08. 20:53:00

:-))) Na, jó, megadom magam...! Tönkiliszi...

Zsuzsanna 2010.11.08. 20:53:00

De Bori!
A nyelvben lévő lehetőségeket ki kell használni!:) Nézd csak meg Weöres Sándor verseit! Szeretem csengetni a szavakat! :)A tönkiliszis tortillád :) ízletes alap, Pisti szerint:)

BoriBlog 2010.11.08. 20:53:00

Zsuuuzsiii, csiricombi???? Mi is a foglakozásod? ;-))) Amúgy örülök, hogy nektek is bejött! :-)

Zsuzsanna 2010.11.08. 20:53:00

Igen, ezek a vendégek mi voltunk, akik ebbe az olaszos ízvilágba érkeztek, habár úgy tudtuk Berlinbe megyünk. Azóta én is megsütöttem ezt az egyszerű, de nagyszerű csiricombit, nagyon szuper!
süti beállítások módosítása