Pénteken hosszú idő óta először merészkedtem ki a tőlünk eléggé messze lévő, de szívemhez nagyon közel álló török piacra - ugyan hűvös van még mindig, legalább a Nap már több napja süt, ez is valami. A piacon rengeteg kenyérárus van, és szinte mind árulnak frissen sült török finomságokat is, melyek spenótosak, sajtosak, krumplival készülnek, vagy épp az édességek vonalát erősítik (gözleme, baklava és társai). Bár nagyon szeretjük ezeket a tésztaféléket, itthon még sosem sütöttem semmi hasonlót - ma eljött ennek is a napja :-)
Oktatóvideóként egy youtube videó szolgált, mely a "Koch dich Türkisch" sorozat része, és németül-törökül mutatja be, hogyan is készül a sok-sok török finomság. Ez a börek, amit ma sütöttem, egyszerűnek tűnt, és az alapanyagok is közül is minden volt itthon - kivéve a németül Schwarzkümmelként emlegetett nigella magot (fekete hagymamagot).
Sajtos börek, vagy valami hasonló :-)
2011.02.27. 15:48A bejegyzés trackback címe:
https://boriavilagkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr583593636
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.