Ahogy közeleg a tavasz, egyre inkább vágyom a friss zöldségekre, gyümölcsökre, a színkavalkádra, az illatokra. Hiányzik a debreceni nagypiac, ahová csak elsétáltunk hétvégenként és az ember már csak a látványtól is tele lett ötletekkel... Itt Berlinben még nem találtam hasonló, nagy piacot, inkább csak elszórva vannak kisebb piacok, egy pár zöldség-gyümölcs standdal. Nem panaszkodom, persze :-) A héten ugyanis tervbe vettem, hogy ellátogatok Berlin törökök által sűrűn lakott negyedébe, Kreuzbergbe, ahol, a hírek szerint, hetente többször is van nagy, mindenféle friss árukkal megrakott piac. Természetesen ha arra járok, írok is majd róla :-)


Tegnap az egyik zöldségesnél megláttam a póréhagymákat, és úgy döntöttem, kell! Ennek eredményeképp született meg a mai alkotás, és egész finomra sikeredett :-) A póréhagymának sokkal kevésbé intenzív a hagymaíze, a szalonnadarabkák pedig egy kis pluszt adnak az egyébként nem túl izgalmas csirkemellnek. Tavaszváró ételnek ajánlom :-)


Hozzávalók: (2-3 főre)

- 2 nagyobb csirkemell (nekem egész picik voltak ezúttal)
- mérettől függően 1-2 póréhagyma
- 1 nagy ek vaj
- egy kevés szalonna apróra felkockázva (ízlés szerint)
- só, bors

A csirkemelleket vízszintesen bevágjuk, amíg könyvszerűen ki tudjuk "nyitni" magunk előtt a vágódeszkán. Ha nagyobb csirkemellel van dolgunk, takarjuk le folpakkal és egy kicsit klopfoljuk meg, hogy egyenletes és kezelhető legyen a hús.

A póréhagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel és egy serpenyőben a vajon fonnyasszuk meg, a szalonnadarabkákkal együtt. Sózzuk, borsozzuk.

A csirkemellekre kanalazzunk a póréhagymás keverékből, és a hosszabb oldala mentén tekerjük fel szorosan. Aki szeretne, még sajtot is rakhat rá. Ha biztosra akarunk menni, tűzzük meg a tekercseket fogpiszkálóval vagy hústűkkel.


Helyezzük a tekercseket egy tűzálló tálba, tepsibe és locsoljuk meg egy kis olivaolajjal. 180-190°C-os sütőben kb. 30 percig süssük őket, figyeljünk, hogy nehogy kiszáradjanak. Sülés után kettévághatjuk vagy szeletelhetjük őket (a tűzések nélkül :-)).

Bon appetit! :-)

Címkék: berlin gasztro sós póréhagyma főétel csirkehús

A bejegyzés trackback címe:

https://boriavilagkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr63593544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása