A héten nem voltam nagyon aktív blogilag, sokfelé jártunk, intéztünk ezt-azt. Az az igazság, hogy több "új" dolgot is kipróbáltam, de nem olyanra sikerültek, hogy szívesen ajánlottam volna nektek kipróbálásra. Én általában követem a recepteket, a főbb vonalakat mindenképp, most azonban nem születtek befutók.
Készült például sütés nélküli cheesecake, ami nem szilárdult meg az előírt hűtési idő alatt, viszont szétfolyt. Lehet, hogy maradok inkább a bevált, sütős receptnél.
Készült ricotta torta, amely túl kemény (gumi-szerű) lett a sülés után, pedig a receptet és kommentjeit is alaposan elolvastam, betartottam.
A fenti desszert-kezdeményeket eperrel akartam volna felturbózni, de olyan anti lettem, miután egyik sem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeimet, hogy úgy döntöttem, az eper leginkább magában jó, sőt, úgy a legjobb, úgyhogy minden más desszert mondjon le :-) Így a héten sok friss epret ettünk, még szerencse, hogy finomat tudtam beszerezni.
Főztem brassóit, ami finom lett, meg töltött gombafejet, de az ilyen "rutinkajákat" általában nem jut eszembe lefotózni, hogy megosszam a blogon :-) Lehet, hogy ezen majd változtatok :-)
Holnaptól egy darabig otthon nyaralunk, Debrecenben, úgyhogy igyekszem majd anyukám konyhájában (összekötve a kellemeset a hasznossal) egy-két inspiráló ételt alkotni, remélem, az égiek is így akarják majd :-)
Konyhai melléfogásokkal hogy álltok? Remélem, jobb hetetek volt, mint nekem! ;-)