Na ez aztán a cifra cím egy voltaképpen pofonegyszerű desszertnek! :-) Az okok, amiért létrejött:

- (még mindig) imádom az epret
- mostanra már olcsó is lett, a piacokon mindenfelé kapható
- igazi, finom nyár-ízű és illatú
- Pisti szereti az általa "pohárhabnak" titulált desszerteket, és felvetette, hogy csinálhatnék már valami ilyesmit.


A cheesecake-utánérzés pedig azért van, mert a poharak aljára egy kevés vajaskeksz-morzsa került, mely a mascarponés krémmel együtt kanalazva valóban hasonlít egy kicsit az ominózus torta ízére. :-)


Hozzávalók: (2 személyre)

- 6-7 ek mascarpone
- 2-3 ek cukor
- 1 dl tejszín
- pár csepp vaníliakivonat (aroma)
- 4-5 (vajas)keksz (de lehetne kakaós, teljes kiőrlésű... is)
- 8-10 szem eper (mennyiség ízlés szerint)

A mascarponét hagyjuk, hogy szobahőmérsékletre melegedjen, mert így válik könnyen kezelhetővé. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliakivonatot és jól elkeverjük. A tejszínből könnyű habot "varázsolunk", és óvatosan a mascarponés krémhez keverjük. Én most kézi habverővel ügyetlenkedtem, ugyanis nem akartam elővenni a gépet...

A poharak aljába durvára törjük a kekszet, rákanalazzuk a krémet és az eprekkel díszítjük.

Gyors és nagyon nyári finomság, ráadásul megint azt mondom, hogy más gyümölcsökkel is simán elkészíthető!

Ahogy visszaolvastam a bejegyzést, kicsit megmosolyogtam ezt a két személyre felsorolt, "hatalmas" mennyiségekből álló listát - de hát mi most ennyien vagyunk :-)

Két személyre főzni tudtok-e / szerettek-e vagy sem? :-)

Címkék: gasztro mascarpone eper vanília desszert gyorrs

A bejegyzés trackback címe:

https://boriavilagkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr573593573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BoriBlog 2010.07.03. 21:46:00

Nem kell sokat enni, és akkor nem vészes :-) Amúgy ha nem akarsz mascarponet venni, lájtosabb verzió lehet pl. a natúrjoghurt, mézzel édesítve... nem egy nagy vasziszdasz :-)

Kátya 2010.07.03. 21:46:00

Mmmmmm...nyaaammmiii!
Kiskata is akari ilyet enni! Csak az a baj, ha benyomok egy ilyen kelyhet, akkor aztán futhatok utána legalább 2 órát! Még jó, hogy amúgy is drágállom a mascarponét, így nem áll fenn a veszély, hogy megcsinálom.

BoriBlog 2010.07.03. 21:46:00

Igen, azt hiszem, egy-egy eperszezonban igen sok blogon jelenik meg az epres mascarponekrém mindenféle verziója: annyira egyszerű, mutatós és finom, sokmindenkinek szemet szúr :-) Éljenek a kisháztartások ;-)

Lilla 2010.07.03. 21:46:00

tudok is meg szeretek is :-) bár néha 2x esszük ugyanazt és akkor 4 adagot főzök nem csak 2t. :-)
én is csináltam hasonló desszertet, nagyon finoooom
süti beállítások módosítása