Na ez aztán a cifra cím egy voltaképpen pofonegyszerű desszertnek! :-) Az okok, amiért létrejött:
- (még mindig) imádom az epret
- mostanra már olcsó is lett, a piacokon mindenfelé kapható
- igazi, finom nyár-ízű és illatú
- Pisti szereti az általa "pohárhabnak" titulált desszerteket, és felvetette, hogy csinálhatnék már valami ilyesmit.
A cheesecake-utánérzés pedig azért van, mert a poharak aljára egy kevés vajaskeksz-morzsa került, mely a mascarponés krémmel együtt kanalazva valóban hasonlít egy kicsit az ominózus torta ízére. :-)
Hozzávalók: (2 személyre)
- 6-7 ek mascarpone
- 2-3 ek cukor
- 1 dl tejszín
- pár csepp vaníliakivonat (aroma)
- 4-5 (vajas)keksz (de lehetne kakaós, teljes kiőrlésű... is)
- 8-10 szem eper (mennyiség ízlés szerint)
A mascarponét hagyjuk, hogy szobahőmérsékletre melegedjen, mert így válik könnyen kezelhetővé. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliakivonatot és jól elkeverjük. A tejszínből könnyű habot "varázsolunk", és óvatosan a mascarponés krémhez keverjük. Én most kézi habverővel ügyetlenkedtem, ugyanis nem akartam elővenni a gépet...
A poharak aljába durvára törjük a kekszet, rákanalazzuk a krémet és az eprekkel díszítjük.
Gyors és nagyon nyári finomság, ráadásul megint azt mondom, hogy más gyümölcsökkel is simán elkészíthető!
Ahogy visszaolvastam a bejegyzést, kicsit megmosolyogtam ezt a két személyre felsorolt, "hatalmas" mennyiségekből álló listát - de hát mi most ennyien vagyunk :-)
Két személyre főzni tudtok-e / szerettek-e vagy sem? :-)