Folytatva a szürke, esős, télvégi napokon átsegítő ételek vonalát, ma egy jó kis "lélekmelengető" levest hoztam, hátha másnak is eszébe jut, hogy gyorsan főzzön egy adagot.



A zöldségek és a csirke mellett a kis csavart egy kevés friss gyömbér adja a levesalapnak, ettől fűszeresebb, izgalmasabb lesz, mint egy hagyományos zöldség- vagy húsleves. Még jobb lett volna, ha van itthon friss piros chili, vagy mentalevél, melyek végső lépésként még jobban feldobták volna a levest, de ezúttal kimaradtak. Így is nagyon finom lett: szerintem elég rugalmas a recept, sok kísérletezést elbír :-)

Hozzávalók:

- 900 ml csirke-, vagy zöldség alaplé (én bio leveskockát használtam)
- 1 csirkemellfilé
- 1 jó tk aprított gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 50 g rizs- vagy bármilyen másfajta tészta (ázsiai jellegű)
- 2 tk kukorica vagy borsó
- 2-3 szem gomba, vékonyra szeletelve
- 2 újhagyma, felszeletelve (opcionális)
- 2 tk szójaszósz, plusz kevés a tálaláshoz
- menta vagy bazsalikomlevelek a tálaláshoz, esetleg kevés aprított piros chili

Öntsük az alaplevet egy fazékba, és adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, valamint a csirkemellet. Forraljuk fel, majd vegyük vissza a lángot alacsony-közepesre, és csak gyöngyözve főzzük kb. 20 percig, amíg a hús megpuhul. Mikor puha, vegyük ki a húst, és vágjuk, tépkedjük apró darabokra. 

Szűrjük át a húslevest. Adjuk a leveshez a gombát, borsót/kukoricát, szójaszószt, tésztát és az újhagyma felét, főzzük, amíg a tészta megpuhul (3-5 perc). Szedjük tányérokba, és tálaljuk a zöldfűszerekkel, hagymával, chilivel meghintve.

Vega-verzióként tofuval is készíthető! :-)

Címkék: leves gasztro gomba sós csirkehús gyorrs

A bejegyzés trackback címe:

https://boriavilagkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr803593626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása