2011.02.09. 20:53

A berlini evészet után egy kis keleti kitérővel a mai poszt erejéig szülővárosom, Debrecen felé fordulunk, abban is pedig egy koreai étterem felé, mely nagyon-nagy hiányt pótol e "keleti metropoliszban"... :-)

Még januárban, amikor otthon voltam pár napot, elhatároztuk a csajokkal (öt barátnő összesen), hogy elmegyünk valahová egy este vacsorázni (és beszélgetni, és nevetni, és pletykálni, és és és). Fodrászbarátnénk mesélt egy koreai étteremről, ahol az egyik törzsvendége dolgozik, így elég hamar el is határoztuk, hogy oda megyünk, kipróbáljuk, még szép!

A Zing korai étterem a debreceni Klinikatelep kettes kollégiumának alagsorában található - Klinikán, kérdezhetnétek, étterem? Mint az ismerősünk kifejtette, tulajdonképpen nem étteremként definiálják a helyet, hanem egyfajta menzaként, ahol az egyetemen tanuló koreai (és más nemzetiségű) diákok menza-rendszerben étkezhetnek naponta, hogy a megszokott, hazai ízeiket, ételeiket kapják. A megszokott, hazai ízek biztosításához (szinte) minden alapanyagot Koreából importálnak, így biztosítják a magas és állandó színvonalat. Van egy-egy magyaros nap is, ilyenkor mindig kipróbálhatnak a diákok tipikus magyar ételeket is :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://boriavilagkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr53593629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása